Kart/løypebeskrivelse

10 km: 10 km går i en kontrollmålt og rask trase med kun 36 høydemetre stigning. Starten går like nord for Vik sentrum, og vi følger derfra fylkesvei 17 sørover i ca 3.5 km før vi svinger mot vest. Deretter følger løypa Steinsjøveien hele veien tilbake til Vik. Vi løper til høyre på Viksjøveien opp en liten kneik før vi tar av nordover og løper gjennom gamle Vik med kirka og bygdemuseet. Deretter går løypa på ny ut på fylkesveien hvor vi løper sørover forbi Prix og rundt Sømna Rehabilitering, før vi følger gang- og sykkelstien nordover forbi Vik skole og inn til målgang på Vik stadion. 10 km er merket sort på kartet.

5 km: 5 km starter også nord for Vik sentrum, men tar av til høyre på Viksjøveien allerede etter noen hundre meter. Fra Viksjøveien tar vi av til høyre og følger Kvalvikveien til krysset mot Sømhovdveien. Vi følger Sømhovdveien opp til toppunktet på Sømhovd. Herfra er det behagelig nedoverbakke den siste kilometeren før målgang på Sømna stadion. 5 km er merket med blått på kartet.

Barneløp: Barneløpet er 600 m langt og starter på Vik stadion. Vi følger veien ut av stadion på baksiden av Sømnahallen, forbi parkeringsplassen vestover ned til gang- og sykkelstien på fylkesvei 17. Deretter følger vi gangstien nordover forbi Vik skole, før vi løper inn på Vik stadion til samme målgang som på 5- og 10 km.