Kart/ løypebeskrivelse

5 og 10 km

10 km: 10 km går i en kontrollmålt og rask trase med kun 36 høydemetre stigning. Starten går like nord for Vik sentrum, og vi følger derfra fylkesvei 17 sørover i ca 3.5 km før vi svinger mot vest. Deretter følger løypa Steinsjøveien hele veien tilbake til Vik. Vi løper til høyre på Viksjøveien opp en liten kneik før vi tar av nordover og løper gjennom gamle Vik med kirka og bygdemuseet. Deretter går løypa på ny ut på fylkesveien hvor vi løper sørover forbi Prix og rundt Sømna Rehabilitering, før vi følger gang- og sykkelstien nordover forbi Vik skole og inn til målgang på Vik stadion. 10 km er merket sort på kartet.

5 km: 5 km starter også nord for Vik sentrum, men tar av til høyre på Viksjøveien allerede etter noen hundre meter. Fra Viksjøveien tar vi av til høyre og følger Kvalvikveien til krysset mot Sømhovdveien. Vi følger Sømhovdveien opp til toppunktet på Sømhovd. Herfra er det behagelig nedoverbakke den siste kilometeren før målgang på Sømna stadion. 5 km er merket med blått på kartet.

Barneløp: Barneløpet er 600 m langt og starter på Vik stadion. Vi følger veien ut av stadion på baksiden av Sømnahallen, forbi parkeringsplassen vestover ned til gang- og sykkelstien på fylkesvei 17. Deretter følger vi gangstien nordover forbi Vik skole, før vi løper inn på Vik stadion til samme målgang som på 5- og 10 km.

Løypebeskrivelse 10km

Løypebeskrivelse 10km

Første kilometer

Starten går like ved Sømna Rådhus og det skal løpes sørover gjennom Vik Sentrum. Som alle andre løp er det lett å bli revet med i starten. Første kilometer er helt flat, så her lønner det seg å holde litt igjen selv om det går lett.

Andre kilometer

Som den første kilometeren er det flatt, men den avsluttes med en svak stigning og en påfølgende nedoverbakke

Tredje- og fjerdekilometer

Den tredje kilometeren begynner med en bakke på rundt 200m. Her må man slakke av litt på farten og gjøre seg klar for Steinsletta. Fra toppen av bakken bærer det først litt nedover før det flater ut. Her går det rett frem så langt øyet kan se og med vinden i ryggen kan det gå fort. Møter man på motvind kan det være en fordel å finne seg en rygg å løpe bak. Finner man flyten her, kan det legge grunnlaget for en god sluttid.

Den femte kilometeren

Her kommer den første svingen når man tar til høyre fra Kystveien og nedover mot Steinsjøveien. Hele denne kilometeren går slakt nedover og man kan oppnå en veldig god passeringstid halvveis.

Sjette- og sjuendekilometer

Løypas tyngste parti. Her er det en del kurver og litt småkupert, så her må det jobbes for å holde farta oppe. Har man spart litt på kreftene tidligere i løpet, så kan det være lurt å bruke dem nå.

Den åttende kilometeren

Nok en flat kilometer. Her må man prøve å komme seg opp i fart igjen etter to harde kilometere. Mange plasseringer kan taes herfra og inn hvis man har disponert løpet riktig.

Niende kilometer

Den niende kilometeren er lettere kuppert og det kan fort bli den tyngste kilometeren for mange. Man løper forbi kirka og Sømna Bygdetun før man svinger opp til Kystveien igjen. Her er det bare å gi alt.

Tiende kilometer

Flatt. Man løper på ny ut på Kystveien hvor man løper sørover forbi Prix og rundt Helgeland Rehabilitering, før vi følger gang- og sykkelstien nordover forbi Vik skole og inn til målgang på Vik stadion. Total stigning for hele løypa er på ca 40 høydemeter, så forhåpentligvis så setter du en god personlig rekord når du passerer mållinjen.